Webprofis is een Forum waarin je vragen kunt stellen die webgerelateerd zijn. Heb je vragen over of problemen met je Webpagina, HTML, CSS, Javascript, PHP of andere client of serverside scriptingtalen? Stel ze dan gerust op dit forum. Op dit forum zijn een aantal vrijwilligers actief die u graag met uw vragen willen helpen en u waar mogelijk een passend antwoord aanbieden. Hebt u zelf veel ervaring en kennis met betrekking tot het bovenstaande? U bent van harte welkom om uw kennis met anderen te delen!

We hopen dat eenieder op dit Forum een leerzame ervaring mag opdoen.

Team Webprofis

Webpagina gescrolled op het scherm

Beste forummers,

Nadat ik aan een webpagina enkele wijzigingen aanbracht komt deze pagina bij het (her)laden steeds gescrolled in beeld. Waar kan dit aan liggen?

Reacties

 • bewerkt do 31 mrt 2016
  PMPosts: 44
  Het is een website op dvd, maar ik heb de betreffende pagina even hier neergezet:
  verbodengeschriften.nl/index-dvd.html

  P.S. Maar ik zie dat hij nu ik hem hier heb neergezet NIET gescrolled is. Toch scrolled de originele versie wel.
 • PMPosts: 879
  je bedoelt: als je op 1, 2 of 3 klikt, dan begint de pagina bij de lijst die eronder staat en niet helemaal bovenaan? Dat bedoel je?
  Experimenteerder schreef:: P.S. Maar ik zie dat hij nu ik hem hier heb neergezet NIET gescrolled is. Toch scrolled de originele versie wel.
  Dan geef eens aan met welke browser dat gebeurt

 • bewerkt za 2 apr 2016
  PMPosts: 44
  (Als er op pag. 1, 2 of 3 wordt geklikt is het de bedoeling dat de pagina gescrolled in beeld komt.)
  Het gebeurt met Firefox. Met Internet Explorer gebeurt het aanvankelijk niet, totdat ik IE toesta dat scripts en ActiveX besturingselementen worden uitgevoerd. Ik vermoed daarom dat het door de zoekfunctie veroorzaakt wordt waarmee de dvd doorzocht kan worden, want sinds ik die er in bouwde treedt het verschijnsel op.

  Maar de vraag is dus: hoe?
  nuet
 • bewerkt zo 3 apr 2016
  PMPosts: 879
  Ik heb het getest in FF, Chrome, Opera en Safari en bij allen begint ie vanaf de buttons 1 2 en 3. dus al gescrolled. Dat kun je ook zien in de url: #pagina1, #pagina2 en #pagina3 op het laatst. Dus de ankertjes linken naar ( als ik de broncode kijk) naar deze name attributen:
  <a name="pagina1"></a>
  <a name="pagina2"></a>
  <a name="pagina3"></a>
  en deze 3 staan net boven de buttons 1 2 en 3; dus vanaf daar begint de pagina ook als je op 1 van de buttons klikt..

  De buttons zelf zien er zo uit (als ik op pagina 1 sta):
  <a href="pagina2.html#pagina2"><img style="border: 0px solid ; width: 25px; height: 25px;" title="Pagina 2" src="afbeeldingen/2.jpg" alt="Pagina 2"></a>
  En dit bij button 3:
  <a href="pagina3.html#pagina3"><img style="border: 0px solid ; width: 25px; height: 25px;" title="Pagina 3" src="afbeeldingen/3.jpg" alt="Pagina 3"></a>
  Precies zoals het hoort te zijn.


 • bewerkt zo 3 apr 2016
  PMPosts: 44
  Wat je beschrijft klopt en dat het zo werk is de bedoeling, dat is het probleem niet. Maar ik heb net ontdekt dat als ik onderstaande code verwijder, de pagina WEL geladen wordt zoals het hoort:
  <!-- This is where the search form and results will appear -->
  <script language="JavaScript">ZoomSearch();</script> <noscript>You must have JavaScript enabled to use this version of the search engine.</noscript>
  Het is dus de zoekfunctie (ZoomSearch) die het gescrolled laden veroorzaakt. Daarmee zijn we het probleem op het spoor maar hebben het nog niet in zijn nekvel gegrepen.
 • PMPosts: 879
  Ik snap het ff niet meer. Het is deus de bedoeling zeg je dat ie gescrolled geladen wordt (dus vanaf het anker met name attrib), net boven de buttons. Dat doet ie dus nu.
  Experimenteerder schreef:: Maar ik heb net ontdekt dat als ik onderstaande code verwijder, de pagina WEL geladen wordt zoals het hoort:
  Leg me dan even uit wat er anders is als je die zoekfunctie verwijdert met dat gescrolled laden.

 • Normaal wordt een webpagina zodanig geladen dat de pagina niet gescrolled is. De regels code van zoekfunctie ZoomSearch (zie hierboven) blijken te veroorzaken dat de pagina gescrolled geladen wordt. Ik kan overigens niet verklaren waarom die pagina dat niet doet nu ik hem voor je online heb gezet:
  verbodengeschriften.nl/index-dvd.html
 • PMPosts: 879
  Experimenteerder schreef:: De regels code van zoekfunctie ZoomSearch (zie hierboven) blijken te veroorzaken dat de pagina gescrolled geladen wordt
  De pagina wordt gescrolled geladen doordat de buttons 1, 2 en 3 linken naar het anker met name attribuut
  <a name="pagina1"></a>
  <a name="pagina2"></a>
  <a name="pagina3"></a>

  Dat heeft niets te maken met de zoekfunctie.


 • bewerkt zo 3 apr 2016
  PMPosts: 44
  De pagina (index-dvd.html, dat is de 1e pagina van 3) wordt alleen gescrolled geladen als er vanaf pagina 2 of 3 geklikt wordt naar pagina 1. Dat heeft inderdaad niets met de zoekfunctie te maken.

 • bewerkt zo 3 apr 2016
  PMPosts: 44
  Ik heb ontdekt dat als ik deze link verwijder het scrollen niet gebeurt:

  <body onload="if (document.getElementById('zoom_searchbox')) {document.getElementById('zoom_searchbox').focus();}">

  Blijkbaar komt het door focus. Maar hoe haal ik focus weg?
 • bewerkt zo 3 apr 2016
  PMPosts: 879
  Dan krijg je dit als je .focus weghaalt. <body onload="if (document.getElementById('zoom_searchbox')) {document.getElementById('zoom_searchbox');}">
  maar dan heeft het hele if statement geen zin meer want het is hetzelfde als de voorwaarde
  dus dan kun je net zo goed de hele onload weghalen
Login of Registreer om te reageren.