Webprofis is een Forum waarin je vragen kunt stellen die webgerelateerd zijn. Heb je vragen over of problemen met je Webpagina, HTML, CSS, Javascript, PHP of andere client of serverside scriptingtalen? Stel ze dan gerust op dit forum. Op dit forum zijn een aantal vrijwilligers actief die u graag met uw vragen willen helpen en u waar mogelijk een passend antwoord aanbieden. Hebt u zelf veel ervaring en kennis met betrekking tot het bovenstaande? U bent van harte welkom om uw kennis met anderen te delen!

We hopen dat eenieder op dit Forum een leerzame ervaring mag opdoen.

Team Webprofis

php on the fly

in PHP, MySQL Posts: 879
Ik kom vaker in php tutorials het woord: on-the-fly tegen. Ik weet wel wat de letterlijke engelse betekenis is ervan, maar wat is de betekenis als het in php verband gebruikt wordt?

Reacties

 • Het is geen php ding afaik...
  Maar "on the fly" betekend zo ongeveer dat je maar eenmalig iets hoeft te doen en dat het daarna gewoon bruikbaar is.

  Dus je upload een foto, resized de foto mocht dit nodig zijn en klaar versus upload een foto en resized de foto in de pagina waarin hij zichtbaar is (dus bij elke bezoeker opnieuw resizen)

  Maar om je vraag wat duidelijker te maken kun je misschien iets uit een tutorial quoten?
 • bewerkt ma 7 mrt 2016
  PMPosts: 879
  hier een voorbeeld citaat:
  Why is it discouraged to create variables on the fly? PHP gives you a Notice Error
  up vote
  2
  down vote
  favorite
  Are you guys familiar with those pesky PHP notice errors? You know, the ones that will appear when you do something like this:

  if($some_variable == 45)
  But if $some_variable wasn't created already, PHP will be like "Hey! Idiot! This variable wasn't defined yet!" and output a Notice Error onto the screen. However, you can simply turn PHP Notice Errors off by using error_reporting(0) and the application works perfectly. What's the point? Who cares if a variable wasn't created yet? Why can't you just create it on the fly inside the if statement? I feel like this is the easy, no-brainer way to do it, but apparently PHP discourages this practice. Why?


  nog een: http://blog.andrewshell.org/php-functions-on-the-fly/
 • Die gast van het citaat weet niet dat je geen variablen kunt declaren die BUITEN de scope van een functie liggen (tenzij global)

  Dus bijvoorbeeld onderstaande gaat niet lukken:
  $variable = 'hallo'; //buiten de function

  function aap()
  {
  return $variable;
  }

  echo aap();
  Globale variablen gaan dan weer wel:
  $GLOBALS['variable'] = 'hallo';

  function aap()
  {
  return $GLOBALS['variable'];
  }

  echo aap();
  Die quote gast, die wil dat je dus "on the fly" (beter gezegd "in het wild" in zijn geval..) dat je dus te pas en te onpas variablen kunt aanmaken en gebruiken zonder errors...Hij snapt het basisprincipe van een function (nog) niet!

  andrewshell.org heeft gewoon een class gemaakt waarmee je named functions (weet even geen betere benaming hiervoor) kan aanmaken/gebruiken in php (net zoals bijvoorbeeld ook gedaan wordt in bv javascript)

  In js bijvoorbeeld kun je dit doen: (en tevens OOK variablen buiten de functionscope gebruiken, maar dit terzijde)
  <script>
  var foo = 'vis'; //buiten de function scope

  aap = function()
  {
  return foo;
  }
  </script>

  <body onload="alert(aap())">
  Maar wat dus even het punt is, is dat je met js dus:
  iets = function(){...} kunt maken/gebruiiken, maar in php niet.
  Met de code van andrewshell kun je dat dus wel doen (al zie ik er niet echt de meerwaarde van).


  In het kort dus weet de persoon van de quote niet hoe functions (in php) werken, en de blogger heeft iets verzonnen om "on the fly" functies te maken.
  nuet
 • On the fly betekend niets anders als dat je het doet terwijl je met een taak bezig bent. Je hebt dan NIETS voorbereid voor je aan de taak begint.


  Dit kan zijn bv. variabelen declareren, maar kan echt van alles zijn.

  Als je bv. een tabel met gegevens hebt en die gesorteerd nodig hebt, dan kun je die vooraf laten sorteren, maar je kunt het ook tijdens de taak utivoering doen (typisch on the fly).

  Een andere voorbeeld. Je wilt met PHP een pagina genereren. Je kunt na het afronden van je PHP script de uiteindelijke pagina laten genereren en als de bezoeker de nodig heeft, dan die gegenereerde pagina laten weergeven (dan heb je de pagina voorbereid en run je de script maar 1x). Maar als je de pagina pas laat genereren als de bezoeker hem oproept, dan wordt hij "on the fly" aangemaakt en de script vele malen gerunned (minimaal 1x per bezoeker).

  Een site heeft bv. real-time informatie nodig en haalt die op als je pagina wordt aangemaakt (bv. wisselkoersen, het weer enz). Die informatie wordt dan "on the fly" opgehaald (voorbereiden is niet mogelijk, daar die informatie voortdurend veranderd).

  Simpeler gezegd, bijna alles is "on the fly" en de term is niet specifiek voor (PHP) programmeren in het leven geroepen.


  Het heeft dus NIETS te maken met ongepast variabelen aanmaken, of slecht programmeren. Maar soms kan voorbereiden wel winst opleveren (bv. bij sorteren vooraf).
  nuet
Login of Registreer om te reageren.